Mitt i prick. Regnperiod? Yesno. Maybe

Titeln "vi hade iaf tur med vadret" passar inte riktigt in for oss har. Det fortsatter att regna, en dag har vi haft da det var stekning pa stranden... Har precis varit och kopt paraplyer. Kanske ska meddela ocksa att vi ar kvar i soder, det var pa tok for dyra hotell i vast och norr (1000kr per natt) men vi har gjort dagsutflykter till bada sidrona. Igar akte vi Cable Car vilket var helgrymt. Det kommer bilder imorgon. Idag var vi pa en superfin strand i norr, vi pallrade oss dit aven om vadret inte var det basta, sahar i efterhand var det vart "pinan", riktigt vackert! Vi akte darifran nar det borjade regna igen. Hm.

Pa tisdag aker vi vidare till ett nytt land, Vietnam. Dar det ocksa ska regna. Veckan darpa aker vi till Laos. Regn? Jag antar det. Vi far hoppas att solguden ar med oss nar vi sen aker till Thailand som ar vart sista land. Konstigt det kandes att skriva, borjar resan ga mot slutet? Vi har typ sju veckor i Thailand, snalla da kan vi val fa njuta av varmen pa riktigt. Pa stranden. Utan regn.

Nu blir det middag foljt av party pa "Babylon" pa stranden. Det ar ju faktiskt Halloween!

Fran en Sara som undrar hur man ber till solguden pa riktgit.

"liiiike a hurricaaane"

Jag kan ju inte vara den enda som tycker att det har varit lite for mycket mobbing mot en viss blond manniska pa den har bloggen. Jag trodde vi var har for att ha kul? Att jag slarvar bort ett papper nagon gang ibland livar val mest bara till vardagen lite va? Och sen att det skulle gora att jag inte far tillbaka mitt pass eller kommer ut ur ett land ar ju bara en liten konsekvens av det roliga.

Anyway. Livet pa Langkawi leker och det verkar som att Sara borjar fa lite traningsabsitens har nere. Tydligen har vi borjat med ett strikt traningschema. Imorse ringde klockan 07.00 (tydligen, inte markte jag av det ialla fall) for att vi skulle ut och powerwalka pa beachen. Vi kom ut ur rummet 08.37 och tog stora snabba steg mot vattnet. Nar vi sedan kom svettiga och varma tillbaka till rummet var det pa med musiken och traningsledare Sara peppade oss till tusen med armhavningar, sit-ups och nagra javla armovningar. Snacka om muskler! Bror Henrik kommer fa en chock!

(Resten av dagen har vi haft tur med vadret dvs vi har legat pa beachen och scccchhhteeekt).

Imorgon lamnar vi sodra Langkawi for vastra sidan for lite mer sol, bad och nu lite aventyr. Ryktet gar om en cool linbana dar borta, wakka wakka ey ey! Tjejerna bakom mig sitter just nu och kolla flyg till Vietnamn. Fast det ar ju lite synd att man missat en stad pga utsalda alternativt dyra flygbiljetter. Men ar man backpacker sa ar man liksom.

PUSSELIPUSS!
/Mallan

Lugn i sjalen, ornar titta hit!

Alla ornar! Det har ar det forsta jag mottes av nar jag kom till on Langkawi. Ni vet hur jag ar nar det galler tavlingar och tecken... Titta, det storsta tecknet man kan tanka sig infor det har tavlingsaret. Jag kanner nu lugn i sjalen for er skull. Tydligen har jag kommit till "The Eagles Island" Passar mig perfekt. Njut av bilden och trana annu hardare! Puss fran mig och Jatteornen.

KOTTA!




Regn, regn, regn!

Framme pa on Langkawi utan storre bekymmer. Vi hann med lite beach igar och tankte fortsatta pa stranden idag eftersom vi saknat det sa mycket. Den tanken fick forbli en tanke. I morse vaknade vi till ett ruskigt regnigt Langkawi och oversvammningstankarna satte igang pa oss. Fan att jag tvingade Malin att doda spindeln igar kvall, hade varit nice med sol idag. Efter att hellregnet slutat (efter ett par timmar) drog vi till frukoststallet dar det fanns yoghurt med cornflakes. Vi hoppade ur stolarna av gladje! En riktigt vanlig frukost var vad vi behovde, inga nudlar och ris. Harligt!
Eftersom det inte ar nagot vidare vader har har vi varit pa "Langkawi underwater world" med jattefiskar, flamingos och pingviner.
Vi har funderat pa att hyra moppe har eftersom trafiken ar sapass lugn (knappt nagon trafik alls). Snart lar vi aven dra mot vastkusten dar en mycket intressant "cablecar" tur upp i bergen vantar pa oss.
Lat aventyret fortsatta!

   

1: Bort fran Penang och mot Langkawi
2: Var bat (men ser aven i bakgrunden den baten vi trodde att vi skulle aka med, kryssningsfartyget. Besvikna tjejer?)
3: Sa fint bemotta blev vi igar
4: Sa mindre fint bemotta blev vi i morse

"I want this" "Okey" (och lagger tillbaka plagget)

Da har vi varit Penang, Georgetown i nagra dagar och imorrn drar vi mot Langkawi, en o norr om Penang. Baten gar kl 08.30 och vi hoppas pa basta mojliga resa. Idag hamtade vi ut vara visum for Thailand... annu en slarv-tabbe av Malin. Vi sitter pa rummet och tar upp vara kvitton for att vi har lamnat in passet och betalat visumet (alltsa de kvitton man behover for att over huvud taget fa tillbaka sitt pass fran resebyran) Hanna och Sara: tar fram pappret ur "moneybeltet" men Malin sitter panikslagen och letar efter hennes. Inte i ena vaskan. Inte i andra vaskan. "MEN JAG RENSADE JU VASKAN IGAR!!!" Sara sager: Har du tittat i moneybeltet? Hanna: "det gor hon nu" Efter en stunds tystnad sitter Malin med kvittot i handen. Jo men vill ni veta var on hade lagt det? Det forstar ni att det lilla viktiga kvitttot hon bvehovde for att kunna komma tillbaka till Sverige sen hade hon lagt i papperskorgen. Dar tyckte hon att det horde hemma. 
Igar markte jag aven att hon gjomt nyckeln i dorren.
Lena, vad har du gjort med din dotter? (Hon har overtagit alla mina specialkrafter.)

Igar sag vi massa tempel och gardar och en bifarm(?!), riktigt spannande. Vi fick aven en genomang i en moske med vara tyska snyggingar (hur litet ar Penang att vi hamnar pa exakt samma stalle vid exakt samma tidpunkt?)

        

1: turister i ett tempel (som har varit med i en film som jag inte kommer ihag namnet pa)
2: framfor en 30 feet hog brud
3: i orkedeeavdelningen i en botanisk tradgard
4: "ofarliga" getingar pa en beefarm
5: Storsta templet jag varit med om! heter nagot konstigt
6: tre brudar
7: Inte alls exklusiv LV affar i Kuala
8: tre vita "nunnor"
(Det gar inte att vanda bilderna, datorn pallar inte sant. Sorry!)

Fran Sara igen, den anda som uppdaterar har....


"lat oss hoppas att bussresan gar smartfritt"

Jag undrar om vi har fatt nagon hemsk forbannelse over oss. Fram till och med var paus pa en halvtimme gick bussresan smartfritt. Efter stoppet susade vi ivag med bussen igen... men vi hann bara aka i ca tio minuter innan det borjade tjuta i bussen och den sakta rullade till vagkanten. ACn stangdes av och vi borjade svattas som hockeyspelare. Busschaufforen kunde sjalvklart ingen engelsa sa dar satt vi som fan och undrade vad som hade hant, efter 20 minuter kommer en kille (ocksa passagerare) och sager att vi maste byta buss. Vi tar vart pick och pack och staller det vid vagkanten. Bakom bussen ser vi att det runnit ut men himla massa orange sorja, superbra buss, verkligen! Kan tanka mig att termometern skulle visa ca 40 grader och malayanerna (kallar vi dem) drog fram paraplyer. Buss efter buss akte forbi, nagra stannade men endast for att kolla laget, som att det skulle hjalpa oss?!. En timme senare plockar en buss upp alla oss stackare och kor mot Penang. Vi far trosta oss med att vi hamnade bredvid tre snygga tyskar... tydligen kan aven de vara snygga.

Update om Penang: Valdigt mysig stad, en sadan man inte skulle hinna med/tanka pa att besoka om man var pa semester nagra veckor. Imorgon blir det dagstuer med tempel och annat kul. Visum till Thailand ar fixat och biljett till Langkawi bokad, pa tisdag drar vi mot stranden igen.

Ps. Vi gillar inte laget i Thailand just nu...

              

Bild 1: utsikt fran hotellet pa Lombok
Bild 2: vattenfallsvandring
Bild 3: Rafting pa Bali
Bild 4: FEST!
Bild 5: Kuala Lumpur, TwinTowers
Bild 6: Tva glada tjejer bredvid en ickefungerande buss

Tack och hej fran Sara!

"pictjaa"

    

De sma bilderna ar fran Gili och den sista apbilden fran Lombok. Hann inte med fler pa den har timman...

"do you have five?" "no fire!"

Vi har alltsa landat i Kuala och ska imorrn har ifran, till Penang. Vi sager sahar, flygresan gick lattare an sjalva forberedelserna. Lat mig beratta om var vistelse pa Balis flygplats: Efter att ha statt i en halvtimmes ko till var incheckning far vi lagga ryggsackarna pa vagen och mannen bakom disken fragar efter vara visum. Vissa av er vet att Malin far lite latt jattepanik nar det galler flygplatser och saker hon inte har koll pa. Tjejen har ingen aning om vart hennes visum ligger medan jag och Hanna lagger lugnt fram varat. Efter att hon sett att vi bada har vara blir paniken storre. Hon kommer pa att det ligger i ryggsacken (som redan ar vagd). Med andan i halsen forsoker hon fa upp ryggsacken samtidigt som hon sager "AAAH NU fAR JAG INTE UPP RYGGSACKEN HELLER, BLIXTLASET SITTER FOR FAN FAST!"  Tre djupa andetag senare och forsok till smidigt skratt av mig och Hanna lagger hon fram visumet och vi kanner lugnet... i tva minuter sen marker killen bakom disken att Hannas vaska akt ivag utan en lapp pa. Da kommer Hannas panik och bade jag och Malin forstar att personalen pa Kualas flygplats inte kommer fa en latt match om hennes ryggsack inte ar med. Diskkillen sager att vaskan kommer med och det blir tre svenska "high fives" i luften. Vi ar ivag, nasta kontroll. Nasta papper. Nasta panik. "Passport pappret" ska upp och det har Malin inte med sig, nu kommer hyperventileringen samtigit som jag och Hanna tar fram vara nasta papper. Med skakande fingrar (mest Malin) gar vi fram till disken dar det visar sig att det ar samma papper som tidigare som hehovs. Dar kom lugnet igen. Nu ar vi genom sparrara och allt ar frid och frojd. Vi gar mot flygplanet i "korridoren" dar man far valja tva vagar. Vi tar den som ser bast ut och konstaterar att det star "Malaysia airliners" (vi ska aka med "Air Asia") dar far aven jag lite panik och fragar en man med gul vast om det verkligen ar Air Asia och om planet gar till Kuala Lumpur. "Yes, yes" far jag till svar och vi satter oss i stolarna. PUH.

Lat oss hoppas att var bussresa pa 4,5 timmar imorrn till Pengan gar smartfritt. Panik ar fan en jobbig kansla...

Ps1Det blev lite mycket shopping i den har staden, men "det ar ju saker vi behover"
Ps 2 Mamma och pappa las noga nu. Det har gatt en manad pa var resa och jag har inte tappat bort en enda pinal.Kann pa den!


5 minuter

Om fem minuter stangs vart internet sa det fa bli snabbt har. Vi har kommit fram till Kuala Lumpur och bor MITT I Chinatown. Riktigt haftigt och nu ska vi ivag pa nattmarknaden som ar precis utanfor hotellet. Nu blir det stadsliv i nagra dagar. Spanannde!

"I scream. You scream. Everybody screams for ice cream"

Ryktet gar att vinterjackorna har kommit fram dar hemma? Tillat mig att skratta hogt och lange. HAHAHAHAHA! Har svettas vi typ ihjal om vi gar runt i t-shirt.

Och tjejer (dvs alla mammor som kommenterade i senaste inlagget) lugna ner er! Vet ni hur kul det var med rafting eller? Skulle nastan kunna saga att det var bland det roligaste jag har gjort i mitt liv! Sok pa typ youtube sa ser ni! (Hoppas ni hittar dom varsta, moohoh). Nar vi kom hem madde Hanna mindre daligt sa efter middagen gick vi tillbaka till hotellet for att lamna henna nar jag och Sara skulle ut. Vad hande da? Jo Sara somnar!! Vad ar det for partypoopers jag aker med?

Eftersom att idag ar varan sista dag har pa Bali sa har vi samlat ihop alla vara favoriter pa en dag. Vi borde dagen med att hoppa upp och kaka frukost, ner mot stranden och lat mig tillagga: typ en tom strand!! Vad hande det? Vi vandrade sen hela Poppis 1 upp for att ata pa stammishaket Bambu Corner. Supergod Nasi Goreng och en iskall lemon juice for totalt 18.000 rupiah dvs typ. 12 kronor. Vandrade hem for en powernapp (ocksa rutin) och sen ner for lite shopping. Kanns helt ok att kunna ga ner pa gatan for att kopa kvallens outfit for ca 50 kronor. Nu ar det dags att dra hem for en snabbdusch for att sen kaka middag. Jag haller tummarna pa La Havanna! Sen? FEEEEEST!

Ses i Malaysia!

(Forlat forlat forlat for no pictures men vi glomde kameran pa rummet...)

Puss hej leverpastej /MALLAN-THE-BRALLAN!

Snabbis

Nu har vi nagra fa dagar kvar har i Indonesien sen vidgar vi vara vyer och drar till ett annat frammande land, Malaysia. Innan dess ska vi gora en till utflykt, det lutar mot rafting. Vart tagg att fa simma med delfiner forsvann nar det visade sig vara fullt enda dagen vi kunde. Damn. Om det gar, far det bli en annan gang. En till manikyr ska bokas in och Hanna ska klippa haret. Ni ser, det hander grejer i paradiset. Massage har vi ocksa hunnit med, eller massage och massage. Morbultad blev man, enda anledninge till att vi holl ut var for att vi takte att "men det blir ju bra i langden, det ar bra det har"
Och ja, vi ska forsoka lagga upp bilder. Det tar typ tva ar att fa upp en bild har vi fatt hora. Sa fatta vad tid vi lagger ner tid pa er nar det val hander.
Idag ar det tydligen fredag. Phooooooortey!

"Hej kexet, star du har och smular?"

Har har vi de bra, i mandags provade jag, Sara, Andre och Fredrik, pa att surfa! Det var javligt svart men alla, utom jag,lyckades att stalla sig pa bradan och glida nagra sekunder. Men jag var ju anda battre an malin som passade pa att sola och fota oss andra nar vi fajtades med de hoga vagorna.
Det ar lite farligt att tre shoppinggalna tjejer befinner sig pa en plats med bra shopping, de har blivit fina inkop bestaende av bikini och t-shirts "Ater vi billig sa kan vi shoppa mer"

Vi har aven utokat oss, i tisdags kom carl, max och anton, sa det var bara for oss att visa hur kuta ska tas genom en sverige-holland match, halv tre pa natten, och sen ett dopp i poolen!

Nu orkar jag inte skriva mer for nu vill jag ha mina julklappeer!

// Heino in the veino

"Marlboro red" "Mobil for rent?"

Om vi sager att vi ar lika flitiga bloggare som pa Gilli sa skulle vi ocksa ljuga. Men om vi ager att vi vill sitta framfor datorn pa dagarna sa skulle vara nasor vaxa 500 meter och tungorna bli blaa som jag vet inte vad. Anyway, strunt i bortforklaringarna.
Efter kaoset pa Lombok sa hamnade vi efter bat (jag satt langst fram i 2 h!!!) och galen bilresa sa hamnade vi pa Kuta, Bali. Ett soft stalle med beach och maaanga affarer. Vi vet inte hur vi ska halla i pengarna pa dom har gatorna men vi gor varat basta. (Mamma du kan vara lugn). Vi hamnade pa ett ackligt hotell med kryp i sangen for alldeles for mycket pengar sa vi spenderade val inte allt for mycket tid dar.  Igarkvall var det partajdags och efter att av en slump traffat Fredrik och Andre sa drog vi ut dom pa stan och rojde. Ol, manniskor och alldeles for mycket dans. "Ska vi dra hem?" sa dom och hamnade pa dansgolvet i tva timmar. Japp! Pa hemvagen tankte vi vara lite busiga och bada i poolen, vi skulle ju anda checka ut dagen efter. "Vi maste vara tysta sa att ingen marker oss" sager vi och smyger fram och upptacker dar typ 20 andra lika tysta huvuden. "Sccchh. Jaaaha det ar ju ni" sager ett av huvudena. Dar i poolen lag hela Svenskaganget som vi har traffat pa, vissa har pa Bali och vissa pa Gilli. Varlden ar sjukt liten. Jag fick lara mig att simma av ett gammalt simproffs, Anre larde ut hur man surfade aven fast han aldrig sjalv gjort det och Sara forlorade i brottning (mot mig!!). Hanna simmade mest runt och fnissade som den glada tjej hon ar.
Idag checkade vi ut fran AP Inn och checkade in pa ett annat. Men imorgon byter vi igen, jaaara. Ett billigare och fraschare. Och ryktet gar att det finns 60 tvkanaler!!!!

Jag kan nu beratta att vi har hittat ett internetcafe med minneskortlasare sa bilder kommer. Men inte nu. IN YA FACE.

/Mallan the brallan

Tre svenska tjejer har ateruppstatt.

Hej folket. Vi lever. Vi har tagit oss fran Gili till Lombok och nu hamnat i Kuta pa Bali igen. Orken att skriva ett inlagg om hur vi haft finns inte riktigt for tillfallet da det har varit en laaaaaaaang dag. Vi har akt racertaxi genom typ hela Lombok for att vi tog fel pa hamnarna. Okej, vi berattade forut att folk kor som galningar har... nu kan vi tillagga att vi varit med om en nara doden upplevelse sa som taxichaufforen korde. Men vi ar glada, baten vantade pa oss och nu ar vi har. Vet dock inte hur det ar med de andra passagerarna som fick vanta pa tre svenska tjejer i nagra evigheter. Vet ni? Dont know, dont care.

Nu ska vi tillbaka till hotellet och ta det piano sen blir det kanske fest ikvall. Staden verkar ha en del att bjuda pa.

"Charlies angles walking around the island!"

Uppdatering om vart liv kommer har.
Snorklingen igar var faaaaaaaantastisk. Efter en battur ut till Gili on mitt emot var det bra att dra pa sig simfotterna, pa med cyklopet och snorlekn for att hoppa i det turkosa havet. Det var san typ av snorkling som man bara ser pa bilder. Fiskarna var randiga, helgula, svarta, blaa, rod-bla-gul-svarta, neonfargade, stora, sma. Korallerna kan man beskriva likadant. Vi sag aven en "jatte/hjarna" som vaxte fran botten. Det var sjukt haftigt. Efter att ha sett en skoldpadda nar vi satt i baten hoppade vi av gladje. Inte visste vi att vi da var pavag till nasta snorklingsstall, "the turtlearea" jag var tvungen att fraga om jag verkligen hort ratt. Sa han "turtlearea???!" Dar sag vi stora skoldpaddor som simmade graciost i vattnet (en var pavag upp till ytan nar en i vart sallskap skramde ivag den, javla fransman!!). Efter den turen tycker jag nog att skoldpaddor ar det finaste djuret som finns! Men upplevelserna tog inte slut dar. Nar guiden ropade in oss mot baten sag vi aven ett vrak pa botten. Malin fick lite latt panik medan jag och Hanna drog ner huvudet i vattnet som tva svanar som letar efter fisk. JAVLIGT COOLT. En ren upplevelsedag med lunch pa on mittemot var egna. Vi fick aven ett gang svenska vanner pa kopet. Man tackar.

Snorklingen ar ju inte det enda vi hunnit med. Nu ar aven resan till Malaysia bokad och klar. Det blev inga 1500kr for biljett har inte. Flygbiljett for 700kr styck kom vi undan med. Dar larde vi oss att aldrig ta forsta basta.
Imorgon aker vi over till Lombok for nagra dagars aventyr dar, efter det headar vi tillbaka till Bali dar vi har himla masa att ta itur med.

(Idag powerwalkade vi runt on. 90 minuter tog det och var smallhett. Uttorkade tjejer ar vad vi ar nu.)


"one two threee?" "Juice?" "Pinapple?"

Kort uppdatering innan vi ater vara lite forsenade frukost.

- Igar hyrde vi cyklar och upptackte en ny del av stranden, Sara offrade livet for att fanga bollen under en omgang av strandtennis.
- Magarna ar pa battringsvagen sa imorrn blir det snorkling. Om vi ser skoldpaddor doooooor vi! Kul.
- Fargen borjar komma pa riktigt. Malin ar typ brun(!?) Eller som hon sjalv sager "nu ser jag iaf ut som alla andra gor pa vintern!"
- Honungskyckling ar gott.

RSS 2.0