"give it up, give it up. givilividup"

Rubriken togs fran en kille som precis cyklade forbi var bungalow sjungandes den sangen precis nar vi pratade om att det kandes som att vi blir lurade nar vi maste betala 1500kr for flyg till Malaysia. Give up searching ar tyldigen det vi ska gora.

Tankte bara konfrontera Malins inlagg lite med att forbereda er pa att ni kommer fa hem en riktig shteeekare nar vi kommer hem. Hon har namligen fatt riktiga talproblem nar det galler att uttala bokstaven S. Okej att hon sa det lite da och da forut, men nu ar det hela tiden. Allt ar "sh" for henne... och det ar till och med omedvetet. Hon hor inte ens sjalv att hon sager det.
"Shka vi ga till shtranden"
"Haha, kolla ditt shmor"
"Fan vad shtekvarmt det ar"
"Det ar riktigt sholigt idag" Och sahar fortsatter det. Konstigt att vi somnar klockan 22 nar vi maste ratta henne fran att snart inte kunna prata alls? Nej, ellerhur?

Nu ska vi dra till "shtranden" hooors.

/Sara "trott pa att ratta Mallan" Miras Wardell

Vad gor du nar Sara och Hanna somnar kl 22?

- Fortsatte leta svindyra (tyvarr) biljetter till Malaysia?
Nej, da blir jag bara deprimerad.
- Gar ut och koper chips?
Inte sugen.
- Borjar lasa Saras bok?
Skulle vara ett alternativ...
- Tar en dusch?
Det later nog for mycket eftersom duschen ar i en hornet av rummet, typ 1 m fran Sara.
- Dansar till hogsta volym?
Vaknar dom inte da?
- Drar pa mig flipflopsen och gar till sam-sam for lite party?
Varfor skulle jag?
- Vacker tjejerna?
Eller inte? Tank blickarna.
- Stada?
Later nog for mycket va?
- Satter mig pa altanen och tjuvlyssnar pa dom svenska grannarna?
Later som det vettigaste beslutet.

/Mallan "uttrakad nattuggla" Svanstrom


"Sakta men sakta?"

Det kanns som att vi har fatt in vara rutiner har pa paradison. Saras klocka ringer 09.00 och vi hoppar alla upp glada som tuppen. Ni som kanner oss vet att det dar var en ren overdrivning. Sanningen ar att Sara tjatar ett tag "Men tjejer, nu ar klockan faktiskt 09.13!!" Vi haffar nagon ur personalen for frukost och saga att vi stannar annu en natt. Vi kakar frukost pa altanen, smorjer in oss med med solkram och glider ner till stranden. En samre morgon kan man va?
  Sen lunch, bok, somn, dusch for vissa och sen middag. Tyvarr brukar vara powernaps blir ett par minuter langre an dom rekommenderade 20 minuterna men har man semester sa har man liksom? \
  Men imorgon blir det andra bullar. Hanna trottnade pa rutiner och jag tappade andan for nagon sekund "Ska vi gora nagot nytt?" och man kunde nastan se hur nervositeten spred sig i ansiktet pa oss andra. "Kan vi inte hyra cyklar och cykla till andra sidan och bada istallet?" Bestamt och klart. Imorgon hyr vi cyklar och upptacker andra sidan. Ryktet gar att det ar dar surfarna haller till! 

Nu vantar vi bara pa att Sara ska sluta sjunga i duschen och istallet stanga av den och slira pa sig lite klader sa att vi kan ga och ata. En annan rolig grej att jag redan last ut min andra bok for resan och har bara en kvar. Panik i lingonskogen sager jag bara! 

Schteekkram fran Mallelimallan!



For er som inte orkar googla sa varsaaagod!

"Are you ready to order?" "Yes" "Ok, then I wait..."

Efter en lang resdag till gilli sa slutade forrgar kvall med dans pa sydostasiens basta reggie klubb, det var svettigt med riktigt kul! Vi traffade balianer och svenskar men snart spelar det ingen roll vilka vi pratar med, alla pratar anda bara svenska. Gardagen borjade med, som sara skrev, en powewalk och en god frukost pa altanen. Sen borjade vi rora oss mot stranden med vara nyinkopta strandtennisracket och det ar de vi har gjort de senaste dagarna, man kanner sig redan ratt varm i kladerna. Efter tre dagar har vi redan hunnit testa en del restauranger, aven om jag skrev att de flesta forstar oss sa finns det undantag (rubriken)

Hursomhelst ar de extremt villiga att lara sig andra sprak, de gar runt med penna och papper for att skriva ner de vi sager. Manga ar riktigt duktiga!

Baik malam


selamat pagi

Det betyder god morgon fick vi precis lara oss av killen som kom och lamnade var frukost precis. I morse drog vi faktiskt en powerwalk. Nu blir det beachen. Shteeeeeek!

Och juste, jag tror att vi tyvarr lovade lite for mycket med bilder for tillfallet. Sag att datorn inte har nagon ingang for minneskort. (Sorry pappa, du far ha talamod.)

PUSS Sara

Oh swedish? hur mar du? Bra mikt bra.

Nu har vi antligen paborjat var riktga backpackingresa med den forsta oplanderade destiantionen. Vi sa ju att vi skulle till Lombok, visst? Men eftersom vi numera ar backpackers drog vi en spontanare och ar nu pa paradison Gili Islands utanfor Lombok. Forst var det en lang bilresa da vi hade tungan i halsgropen hela tiden. Folk kan namligen inte kora varken bil eller moped har, hastighetsskyltar ar overskattat och vem behover hjalm eller sakerhetsbalte egentligen? Sa later resonemanget har i Indonesien. Loving in the edge, ordagrant...
Efter bilfarden (tack gud att vi overlevde) var det en batfard som vantade. I tva timmar satt vi pa baten och shtekte. Folket: Malin klarade sig utmarkt, forutom krabbfargen hon har i ansiktet da. Men det far man leva med. Baten la till pa stranden och man fick hoppa i vattnet for att komma pa land. Nu sitter vi i en supermysig bungalow, 10 meter fran vattnet (enligt hotellraggaren) sa vi avrundar till 15. Hangmatta pa altanen och fritt internet i var lilla stuga.
Vi lagger upp lite bilder senare, magen skriker efter mat. Vi tar val med oss nagra slantar och satter oss vid det turkosa vattnet med solbrillorna pa. Sa jag att vi var i paradiset?

'is this seat free?'

Inte trodde man att det var svenskarna som skulle vara samst pa engelska pa flygplanet i tisdaggs nar vi lyfte fran Arlanda flygplats och en svensk, blond kille slanger ur sig rubriken - till ett svenskt par. Var ar varlden pa vag?

Men i tisdags var det da dags att hoppa pa flyget mot varmare breddgrader pa andra sidan jorden - forsta stopp Bali. Bara flygresan var ju en resa i sig. Framfor Malin satt ett par bestaende av en ung thailandska och en svensk gubbe som inte ville forsta att han holl pa att bli just gubbe. Flinten var ett faktum vilket han verkligen inte ville forsta sa han hade gjort ett misslyckat forsok att dolja den genom att mala flinten svart. Misslyckat forsok. Bredvid Malin hittade vi ocksa en annan speciell liten tjej, denna en japanska (skulle vi gissa). Att peta i nasan var en stor hobby som skedde med jamna mellanrum och juicen hon fick in drack hon som om hon hade brattom med tequilashoten innan bussen gick (typ).

Men fram kom vi ialla fall och vad har vi att saga om Bali? Vi har redan efter tva dagar varit med om bade aska, regn och sol. Vi bor typ i slummen men om man gar 5 min till stranden kan man nastan ana lite paradis. Kanske inte riktigt varan grej men om vi har tid over sa kanske vi ger det en ny chans. Imorgon blir vi upphamtade kl 06.30 (!!!) for att ta oss till farjan mot Lombock dar snackar vi paradis. (Eller?)

Vi hors i paradiset!
ps. nar at du middag for 14 kr senast?


RSS 2.0